عسل آویشن
عسل آویشن شهد جمع آوری شده از گل های گیاه آویشن بوده که بعنوان یکی از مهم ترین گیاهان مولد شهد و گرده در مناطق کوهستانی بویژه رشته کوه های البرز هستندعسل آویشن یکی از انواع عسل های تک گله است که از گل نعنائی آویشن تهیه می شود (مخصوصا گونه های معمول آویشن). عسل مانند گیاه مولدش دارای رایحه است و بوی خاص و طعمی بی نظیر و شدید دارد.
ویژگی های شیمائی و فیزیکی عسل آویشن
درصد قندهای احیاء کننده: ۷۴-۷۵،نسبت فروکتوز به گلوکز: ۱/1،ساکارز:7/1،اسدیته: ۱۸،رطوبت: ۱۴/۴،هیدروکسی متیل فورفورال:۶ ۵،رنگ: کهربایی
مهمترین خواص عسل آویشن
عسل آویشن آنتی اکسیدان های قوی، موا ضد باکتری، از بین برنده سرفه، اکسپکتورانت و مواد انرژی بخش آزاد می کند و اثرات افزایش ایمنی و سلامتی به بدن می دهد که برای بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی و عفونت های تنفسی عمل می کند. این عسل به دلیل ساکارز پایین برای افرادی که دچار قندخون بالا هستند بسیاربا رعایت موازین پزشکی توصیه می شود. همچنین کمک به هضم غذا:عسل آویشن خاصیت ملین بسیار زیادی دارد که می تواند به هضم راحت تر غذا کمک کند و عملکرد سیستم گوارشی را متعادل و نرمال سازد.
سایر خواص عسل آویشن
بهبود درد مفاصل،بهبود مشکلات مغز و استخوان،ضد تشنج و صرع،بهبود آلرژی،درمان استرس،تقویت سیستم ایمنی بدن،تنظیم کلسترول خون،خواص آنتی اکسیدان،خواص ضدالتهابی،درمان سرماخوردگی،بهبود آلرژی،بهبود بیماری های کلیوی،درمان مشکلات گوارشی،کاهش خستگی،محافظت از کبد
هشدار
با توجه به تحقیقات بعمل آمده برخلاف نظرهای عوام پسندانه وغیر علمی، عسل های پاستوریزه نشده بعلت آلوده بودن به انواع هاگ ها ، مخمرویک سری مواد خارجی در برخی افراد باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت می شوند براین اساس با این افراد توصیه می کنیم از خوردن عسل و هر محصول دیگر زنبورعسل که پاستوریزه نشده و فاقد مجوزهای بهداشتی می باشد جداخودداری نمایید. همچنین افرادی که به خودگل گیاه آویشن حساسیت دارند توصیه می شود از خوردن عسل آویشن اجتناب کنند.